موزه آب در همدان ايجاد مي‌شود

«اسدالله بيات» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) افزود: اين بناي قديمي پس از مرمت به بنايي تبديل شده که مستعد کاربري شاخص است.

وي تصريح کرد: با توجه به نياز استان به موزه‌هاي تخصصي بيشتر، اين حمام قديمي موزه آب مي‌شود، در اين موزه قرار است ابزارهايي که انسان‌ها براي تهيه آب مورد استفاده قرار مي‌دادند به معرض نمايش قرار گذاشته شود.

وي اظهار داشت: همچنين در اين فضا آيين‌هاي مرتبط به آب براي بازديدکنندگان به نمايش در خواهد آمد. برنامه‌هاي تکميلي براي اين موزه نيز در دست تصميم‌گيري است.

يادآور مي‌شود، در ادوار گذشته همدان شامل چندين محله قديمي بوده که در هر کدام از آن‌ها حمام و مسجد وجود داشته است. محل مذکور نيز به دليل راه‌‌اندازي اولين کاروان حج شهر در آن، به محله حاجي‌ها‌ معروف شده بود.

حمام محله حاجي‌ها با مساحتي بالغ بر يک‌هزار مترمربع 2 حمام زنانه و مردانه را شامل مي‌شود‌. در قسمت زنانه‌، با پيمودن 4 پله به طرف پايين به هشتي نسبتا کوچکي وارد مي‌شويم. پس از آن، با عبور از يک راهرو باريک به فضاي سربينه حمام با ابعاد 5/10 در 11 مترمربع مي‌رسيم‌.

حمام‌هاي سرد و گرم داراي حوضي (خزينه) به ابعاد 2/1 در 4 متر و 4 ستون سنگي است‌. سقف اين حمام به وسيله قوس‌هاي 5 و 7 کند با دهانه‌هاي مختلف از 5/1 تا 4 متر اجرا و براي پوشش فاصله بين قوس‌ها از گنبد استفاده شده است‌. حمام محله قديمي حاجي به شماره 3375 در فهرست آثار تاريخي به ثبت ملي رسيده است.
/119.

انتهای پیام/

کد خبر 139101263